Un sejur in Turcia este visul oricarui iubitor de calatorii

Aflata la limita dintre Euroapa si Asia, Turcia este una dintre destinatiile turistice alese de foarte mult dintre iubitorii de calatorii, mai ales atunci cand iti doresti un sejur incarcat de frumusetile naturii. Fie ca vrei sa vizitezi toate monumentele si locurile incarcate de istoria unui popor, fie ca vrei sa gusti din preparatele extrem de cunoscute in intreaga lumea, un sejur in Turcia este ce ai nevoie pentru a te relaxa si pentru a intra intr-o lume a culorilor si a unei traditii veche de cateva mii de ani. Culorile vibrante, aromele felurilor de mancare si atmosfera de acolo te vor face sa-ti doresti sa ramai blocat in timp sa nu-ti mai doresti sa te intorci acasa niciodata.

Hagia Sofia

Cu siguranta unul dintre obiectivele istorice care nu trebuie ratate daca esti intr-un sejur in Turcia, Hagia Sofia face parte din topul celor mai frumoase cladiri din lume. Exteriorul grandios inconjurat de minaretele construite dupa cucerirea Otomana te va las afara respiratie, iar interiorul in care ei descoperi frescele incarcate de trecutul tumultos al Vechiului Constantinopol.

Cappadocia

Cappadocia este destinatia de vis a oricarui pasionat de fotografie din lume. Incarcata de stancile si vaile ondulate cu forme ciudate, Cappadocia este un alt obiectiv turistic de neratat daca va ganditi la un sejur in Turcia. De asemenea, Cappadocia este cunoscuta pentru plimbarile cu baloane cu aer cald, in care va puteti bucura in totalitate de privelistea minuntata, iar daca acest lucru nu este pe placul dumneavoastra, puteti oricand sa vizitati toate bisericile taiate in roca, care dateaza inca din epoca bizantina, cand Cappadocia era un important sit creștin timpuriu.

Din aceste considerente nu rata ocazia si opteaza pentru vacanta Cappadocia, alege sa ai parte de cele mai frumoase amintiri alaturi de cei dragi.

Terasele Pamukkale

Tot pentru iubitorii de fotografie si de frumos daca ajungeti in Turcia puteti vizita Terasele Pamukkale sau Castelul de Bumbac, care este una dintre cele mai faimoase minuni naturale a Turciei. O cascada pe panta, care da impresia unui camp de zapada aflat in mijlocul unei pajisiti verzi. Pe masura ce soarele apune, travertinele strălucesc tot mai tare.

Aspendus

Mai la sud de Antalya, gasim Marele Teatru Roman din Aspendos, care  gazduieste ceremonia domniei lui Marcus Aurelius. Cosiderat cel mai bun exemplu pentru teatrele de epoca clasica in lume, acesta este unul dintre atractiile cele mai cunoscute din Antalya.

Cu toate ca teatrul este principalul motiv pentru care ar trebui sa vizitezi Aspendus, in aceeasi zona mai exista si alte ruine care ar trebui vizitate.

Croaziera pe Marea Mediterana

Daca sunteti in sejur Turcia atunci nu puteti rata o scurta croaziera pe Marea Mediterana, intr-o zi calduroasa. Veti avea parte de o priveliste exceptionala in orice directie vei privi. De la vaile acoperite de paduri, la golfurile ascunse pe care le veti zari, cu toate va vor face vacanta mai frumoasa.