Cum sa ne formam o imagine favorabila in ochii publicului tinta?

Prin servicii de branding personal si corporate intelegem capacitatea de a sti cum sa te expui in fata unui anumit public-tinta prin ceea ce faci. Concret, avem de-a face cu managementul marcii ca persoana fizica sau ca o companie. Acest management este o parghie de comunicare esentiala in zilele noastre cand, ca persoana publica, vrei sa iti vinzi marfa si sa fii considerat un etalon. In acest articol vom afla mai multe despre ce sunt aceste servicii de branding personal si corporate si cat de mult conteaza ca imaginea pe care o afisam in mediul digital sa fie una fara cusur pentru publicul-tinta sau pentru clienti.  In primul rand, astazi, trebuie sa fim vizibili si pentru asta, nu este suficienta o brosura frumoasa sau un CV ca la carte. Ne putem creiona o imagine favorabila si prin intermediul retelelor sociale, care au revolutionat modurile de comunicare, micsorand distanta dintre viata profesionala si cea privata. Unii recrutori au ca prim instinct atunci cand recruteaza personal nou, chiar inainte de a-si primi candidatii, sa-si consulte profilurile pe diverse retele sociale pentru a afla mai multe despre ei. Ei bine, de aici putem extrage faptul ca este vital ca imaginea pe care o afisam in mediul online sa fie una cat mai buna, mai decenta, astfel incat sa nu starnim semne de indoiala celor care ne privesc si ne analizeaza profilul.

In plus, este bine cunoscut faptul ca potentialii clienti vor fi mai tentati sa va utilizeze serviciile daca impartasiti valori comune. De exemplu, un hobby obisnuit poate uneori chiar inclina balanta in favoarea ta, insa este important sa stii cum sa evidentiezi aceasta legatura, de aceea, prin aceste servicii de branding personal si corporate poti reusi acest lucru.

Atat brandingul personal, cat si cel corporate au luat avant din ce in ce mai mult in mediul digital in ultimii ani in care activitatile noastre si domeniile de interes sunt vizibile pentru multi utilizatori de Internet. Este, in special, un instrument esential de cunoscut si stapanit pentru toti consultantii si antreprenorii a caror promovare si reputatie in afaceri depind de imaginea pe care o transmit ca persoana, iar mai apoi ca brand in ochii celor care ii urmaresc.

Ei bine, tot ceea ce trebuie sa faci pentru a-ti tine in top brandul personal si cel corporate este sa fii in permanenta legatura cu cei care va urmaresc indeaproape activitate. Asta inseamna sa scrieti adesea articole care ar putea sa ii informeze sau sa ii distreze pe cei care va urmaresc. De asemenea, blog-ul poate fi o alta alternativa prin care puteti sa va tineti publicul aproape. Fiti mereu aproape de toti cei care va sunt public tinta si mentineti cu seriozitate aceasta legatura prin servicii de branding personal si corporate de la Tudor Communication!