Cum poti folosi eficient un calculator de sarcina?

Esti insarcinata si vrei sa stii in ce saptamana a sarcinii te afli sau sa aproximezi data la care vei naste? Folosesti functia de calculator pentru sarcina disponibila pe site-ul nostru, clubulbebelusilor.ro.

Un test pozitiv de sarcina arata faptul ca femeia este deja cel putin in a cincea saptamana de sarcina sau chiar mai mult. A sti cu exactitate data la care ai ramas insarcinata este o informatie foarte dorita de parinti, dar mai ales importanta si esentiala din punct de vedere medical.  Dar cum determinati aceasta data? Foarte simplu: folosind un calculator sarcina.

Avoiding Bad Newborn Sleep Habits (Part 2) - Hush Little Baby Newborn Care  - Baby Nurse

De la fertilizare pana la nastere, o sarcina medie dureaza 38 de saptamani sau 266 de zile. Cu toate acestea, este imposibil sa se stie exact cand ovulul este fertilizat, deoarece acest proces nu are loc neaparat imediat dupa actul sexual. Prin urmare, trebuie sa se  stabileasca un alt punct de plecare pentru a calcula momentul debutarii unei sarcini si sa se defineasca cam cand ar fi ultima zi.

Din momentul in care se stabileste cu aproximatia data debutarii sarcinii, vor trece 40 de saptamani inainte fatul sa se nasca. Acuratetea calculatorului pentru sarcina este imbunatatita prin adaugarea de informatii legate de ciclul menstrual al viitoare mame.

Daca ciclurile menstruale sunt mai mari sau mai mici de 28 de zile, calculatorul le va lua in considerare si va stabili detalii cu privire la stadiul sarcinii. Se estimeaza ca doar aproximativ 5% dintre bebelusi se nasc la data exacta, stabilita de un calculator de sarcina. Aproximativ 90% dintre copii se nasc fie doua saptamani inainte, fie cu doua saptamani dupa data care s-a aproximat.

Prin introducerea datelor cu caracter personal, cum ar fi perioada si durata ciclului, sunteti de acord cu prelucrarea acestor date pentru calcularea termenului ce necesita estimat. Datele introduse si valorile calculate nu vor fi salvate sau utilizate in niciun alt scop.

Asadar, acest calculator pentru sarcina isi propune sa vina in sprijinul tuturor celor care se pregatesc sa devina mame, pentru a anticipa cat mai corect perioada in care vor naste.

De ce sa apelezi la un calculator de sarcina?

Ei bine, pentru ca, in mod sigur, iti doresti sa stii in jurul carei date se va naste copilul tau, ceea ce te va ajuta sa poti alege un nume, sa anticipezi ce zodie va fi sau chiar sa te documentezi in prealabil cu privire la tipul de temperament pe care il va avea in functie de luna in care se va naste. Desigur, aproximarea cat mai exacta a datei la care vei naste te va ajuta sa te poti pregati din timp pentru cel mai frumos moment din viata unei mame.