Londra, sau mai bine zis, oraşul unde vei vrea să te întorci de fiecare dată!

Londra este unul dintre cele mai populare oraşe în rândul turiştilor atunci când vine vorba de alegerea unei destinaţii pentru un city break. Fiind un oraş turistic deosebit, acest lucru strânge an de an un număr cât mai mare de vizitatori, dornici să exploreze în detaliu capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

Londra Mare - Wikipedia

Trăieşte atmosfera unică londoneză

Un prim obiectiv turistic aflat în zona centrală din categoria must see este fără nicio îndoială Palatul Buckingham, reşedinţă a Casei Regale a Marii Britanii, care este deschis tururilor pentru turişti zilnic. Accesul în acest palat este pe bază de bilet, care îţi permite să te plimbi prin unele încăperi ale clădirii şi prin grădina palatului. Un aspect important de ştiut dinainte este cu privire la steagul Uniunii, care atunci când flutură peste palat, reprezintă semn că regina nu este în acea locaţie la momentul respectiv. De asemenea, ceremonia care are loc în faţa Palatului cu ocazia schimbului de gărzi este un moment unic pe care nu îl poţi trece cu vederea.  

O altă atracţie turistică de excepţie este Palatul Westminster, cu al său turn cu ceas Big Ben, o adevărată emblemă pentru oraşul londonez, care oferă o atmosferă unică de neratat. La doar câţiva paşi de Big Ben poţi admira şi giganta roată London Eye, un amestec între tehnologie, cultură şi modernitate. Cel mai inedit moment de care se pot bucura turiştii este atunci când ajung în vârf, unde vor beneficia de o privelişte panoramică greu de reprodus în cuvinte a întreg oraşului.

Aceste obiective turistice de vizitat sunt doar câteva exemple ultra renumite, însă Londra reuneşte multe alte puncte de interes pentru turiştii săi, fiind o destinaţie de vacanţă extrem de primitoare şi uşor de descoperit.

Ţine cont de câteva aspecte

Dacă vremea este un aspect definitoriu pentru tine, în cazul în care alegi Londra ca destinaţie de vacanţă, este bine să ai în vedere faptul că zilele sunt în general ploioase, în special în lunile ianuarie, august, noiembrie şi decembrie. Dacă vrei să te poţi bucura de o experienţă deplină, cu zile însorite, optează pentru sezonul de vară. De asemenea, dacă nu vrei să te întorci acasă cu sentimentul că nu ai apucat să vezi toate frumuseţile Londrei la pas, alege să faci asta de la înălţime şi lasă-te tentat de o plimbare cu celebrele autobuze supraetajate roşii.

Iar dacă eşti tânăr şi eşti pasăre de noapte, nu uita că Londra este oraşul unde viaţa începe când soarele apune. Aceasta îţi pune la dispoziţie numeroase locaţii, de la cluburi clasice sau de noapte în locaţii pe acoperiş pentru nopţile de vară, cu o vedere palpitantă, baruri, pub-uri şi până la locuri de muzică live şi aşa mai departe. Londra este bogată din toate punctele de vedere pe timp de noapte, indiferent de preferinţele, ritmul sau bugetul fiecăruia!

Dacă vrei să ai parte city break in Londra, de cele mai bune variante de vacanţă şi acces la cele mai avantajoase oferte, nu ezita să iei legătura cu specialiştii agenţiei Fabrica de vacanţe.