Când merită să faci un city break în Amsterdam?

Una dintre destinațiile turistice clasice din Europa este orașul vibrant și distractiv, Amsterdam. Capitala Olandei atrage vizitatorii, indiferent de interesele lor, motiv pentru care oamenii continuă să se adune acolo în număr record anual. Este un loc interesant unde puteți găsi cafenele care sunt destul de interesante, Cartierul Roșu, precum și peisaje frumoase ale orașului. Astfel, un city break în Amsterdam merită toată atenția dumneavoastră.

Pentru o primă vizită, un city break în Amsterdam este un punct de plecare excelent, deoarece vă oferă suficient timp pentru a experimenta obiectivele turistice de bază ale orașului. Totuși, pentru a vă asigura că nu treceți cu vederea nici unul dintre cele mai bune obiective turistice și locuri de vizitat din Amsterdam, iată itinerarul nostru detaliat despre Amsterdam.

Cel mai bun moment pentru a vizita Amsterdam

Având în vedere că Amsterdamul este o destinație turistică atât de populară în Europa, nu în privința vremii trebuie să vă faceți griji atunci când vă aflați aici, ci a aglomerației excesive.

Amsterdam este acum unul dintre multele orașe europene care se luptă cu o avalanșă de turiști în fiecare sezon, care este la apogeu în timpul sezonului de vârf, adică din iunie până în august. Vizitarea în sezonul de vârf înseamnă aglomerații mari de turiști în oraș, ceea ce are ca rezultat cozi lungi pentru atracții, tarife mai mari la cazare și disponibilitate mai mică pentru tururi și locuri de cazare.

Pe de altă parte, în timp ce numărul de turiști este cel mai scăzut în lunile de iarnă din decembrie până în martie, probabilitatea mare de a da de o vreme rece, umedă și cu vânt face ca vizitarea obiectivelor turistice să fie destul de neatrăgătoare.

Cum să te deplasezi prin Amsterdam

Când vizitați Amsterdam, vă veți deplasa în jurul orașului în timp ce vizitați obiectivele turistice. Aceasta înseamnă că este în interesul tău să cunoști opțiunile de deplasare. Deși vor exista momente în care mersul pe jos este perfect, oboseala se va resimți la un moment dat.

Amsterdam, totuși, este un oraș faimos pentru că este renumit pentru deplasarea pe biciclete, așa că de ce să nu faci așa cum fac localnicii și să-ți închiriezi și tu una? Există companii de închiriere de biciclete și de turism de biciclete în tot orașul, cu perioade de închiriere variind de la doar câteva ore până la 24 de ore sau mai mult.

Ca o alternativă, vă puteți baza pe rețeaua de transport public din Amsterdam, formată din metrou, tramvaie și autobuze. Călătoria cu trenurile și autobuzele regionale este inclusă numai în anumite tipuri de bilete, așa că asigurați-vă că verificați condițiile tarifare, însă toate aceste detalii trebuie puse la punct înainte de a pleca într-un city break în Amsterdam.