De ce are nevoie copilul dumneavoastră de un program de afterschool?

După doi ani de pandemie, cu toții am învățat cu adevărat cât de important este timpul acordat activităților de loisir, precum și celor ce au loc după școală. Potrivit numeroaselor studii din domeniu, programele eficiente afterschool nu numai că oferă cadre de învățare, ci aduc și o gamă mai largă de beneficii pentru copii, familii și comunități. Așadar, dacă vă doriți un mediu de învățare cât mai eficient și prietenos pentru copilul dumneavoastră, nu ezitați să alegeți Edu Friends, un afterschool din București care știe exact care sunt nevoile copiilor din zilele noastre.

Prin activitățile pe care le desfășurăm la acest afterschool din București, cei mici vor putea să pună la punct anumite cunoștințe de care vor avea nevoie în viață.

În primul rând, reușiți să consolidați învățarea pe tot parcursul vieții, iar asta pentru că un program bun de afterschool poate fi un timp productiv de învățare. Acesta este un mare beneficiu, mai ales pentru acei copii care învață și gândesc diferit. Pe parcursul vieții, învățăm în permanență. Prin urmare, experiența și practica sunt importante. Din acest motiv, un program afterschool cu ​​o ofertă largă de activități care pot stimula abilități multiple (lingvistice, logico-matematice, spațiale, muzical) oferă copilului tău o varietate de moduri de a învăța este o cale bună de a-ți pregăti copilul pentru succes.

În altă ordine de idei, există tot mai multe dovezi că, în general, competențele sociale și emoționale pe care copiii și tinerii le dezvoltă în timpul programelor de afterschool pot contribui la succesul lor în școală și în viață. Aceste abilități valoroase includ de la abilități de comunicare până la rezolvarea problemelor prin gândire critică, conștientizare de sine sau asertivitate. Copiii învață să lucreze în echipă și să fie autonomi.

Mai mult, activitățile la acest afterschool din București oferă condiția ideală pentru acest tip de învățare socială cu grupuri mici, sentimentul de conectare socială, oportunități de a construi relații puternice între copii din aceeași grupă de vârstă sau chiar vârste diferite.

Pe de altă parte, o copilărie activă înseamă o viață de adult cel puțin la fel de activă, dar și productivă. Menținerea unui stil de viață activ fizic pe parcursul întregii vieți este o componentă cheie a sănătății și bunăstării. Există unele dovezi care sugerează că activitatea ridicată în timpul copilăriei timpurii se poate transforma într-o activitate intensă la vârsta adultă. Mai precis, cercetătorii au descoperit că programele de calitate afterschool sunt un element important ce contribuie la activitatea fizică a copiilor.

Totodată, copiii pot fi mai dispuși să încerce lucruri noi, să descopere noi pasiuni și să-și asume riscuri. Acest lucru poate duce la o mai mare stimă de sine și conștientizare mai bună. Psihologii subliniază adesea importanța de a învăța cât mai multe despre noi înșine.

Sună de viitor, nu? Alege acest afterschool din București pentru copilul dumneavoastră azi, iar rezultatele se vor vedea negreșit!