Ghioceii de vara – ce trebuie sa stii despre acestia

De mii de ani, lumea vegetala a fost cercetata, analizata şi clasificata, ghioceii de vara fiind o specie deosebita in randul plantelor. Acestia fac parte din familia Amaryllidaceae şi reprezintă genul Galanthus, denumire provenind din limba greacă, semnificand laptele (gala) si floarea (anthos). Cu toate acestea, o, acestora fiind o specie deosebita in randul plantelor. Acestia fac parte din familia Amaryllidaceae şi reprezintă genul Galanthus, denumire provenind din limba greacă, semnificand laptele (gala) si floarea (anthos). Cu toate acestea, pana in secolul al XVI-lea nu a fost numita aceasta planta cu numele său actual.

Locul de origine al ghioceilor de vara este zona temperata a Europei, a Orientului Mijlociu şi a Asiei Mici. In Romania, ghioceii de vara pot fi achizitionati de la Bursa de Flori, cea mai bine cunoscuta piata de flori din Bucuresti. Ghioceii de vara pot fi achizitionati de la Bursa de Flori, cea mai bine cunoscuta piata de flori din Bucuresti. De aici se pot achizitiona cele mai frumoase şi valoroase bulbi de ghiocei de vara. Pentru a achizitiona ghiocei de vara se poate accesa urmatorul link: ghiocei de vara.

Aceasta floare frumoasa, aparent fragila, dar rezistenta, este purtatoarea de vesti bune în primele zile de primavara. Ghioceii de vara au, de asemenea, şi proprietăţi fitoterapeutice, florile fiind utilizate în medicina homeopată pentru tratarea unor afectiuni precum artrita, reumatismul, hipertensiunea şi diverse procese inflamatorii.

Deşi par a fi facilitate în cultivare, ghioceii de vara au câteva aspecte care trebuie avute în vedere pentru a ne bucura de frumusetea lor. Ghioceii de vara se planteaza in lunile de toamna, in perioada octombrie-decembrie. Acest lucru se întâmpla pentru ca bulbul sa-si dezvolte radacina înainte de primul inghet. Adancimea de plantare este de 8-10 cm, iar distant— a între plante va fi de aproximativ 6 cm.

In ceea ce priveste solul, ghioceii de vara prefera solurile bogate în humus şi îngrăşăminte, bine drenate şi cu apă în mod constant, însă numai în perioada de vegetatie.

Pentru a se înmulţi, ghioceii de vara au nevoie de un intretinere adecvată ce presupune udarea moderata, iar pământul trebuie să fie neapărat bine drenat. Ingrăşământul folosit pentru această floare trebuie să fie organic, iar in timpul sezonului rece nu este necesara dozare suplimentară de îngrăşăminte, aceasta efectuându-se doar inainte de înflorire.

Ghioceii de vara, prin aspectul lor delicat, simbolizează puritatea şi gingăsia, fiind simbolul izbăvirii şi speranta permanenta in viata. Deşi sunt asociati cu perioada de început a primaverii, ghioceii de vara sunt la fel de frumoşi şi pot fi plantati si crescuti de-a lungul intregii perioade estivale.

De-a lungul timpului, ghioceii de vara s-au transformat într-un simbol al purităţii şi naturaleţii, adevarate capodopere ale naturii. Aşadar, pentru a ne bucura de aceste flori delicate şi frumoase, alegem să le plantam în grădinile noastre, oferind astfel nu doar un aspect frumos şi răcoritor, dar şi purtând o semnificaţie aparte prin simbolistica lor.

Ghioceii de vara reprezintă o floare speciala, plina de frumusete si simbolistica, care nu trebuie sa lipseasca din gradinile noastre. Aceasta floare poate fi achizitionata de la Bursa de Flori, cea mai mare piata de flori din Bucuresti, la un pret accesibil, iar cu o intretinere adecvata, ghioceii de vara ne vor înveseli sufletul cu frumusetea lor în fiecare primavara.